Over

Wesley Robijns, hbo en mbo onderwijs, communicatie en psychologie

Een passie voor mens en communicatie.

“Met mensen werken”, dat wilde ik altijd. Maar ja, dat klinkt ook weer zo vaag en cliché. Gelukkig kwam ik voldoende met mensen in contact tijdens de studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier begon voor mij de fascinatie met gedrag en de beïnvloeding daarvan. Ik volgde een master Gedragsverandering en ik wist het zeker: ik wil iets doen met mensen en communicatie.

Van psychologie naar communicatie: kijken met een mensenbril

Ik verdiepte me in het werkveld steeds meer in communicatie. Maar ik bleef met een ‘mensenbril’ naar communicatievraagstukken kijken. Ik bleef me afvragen: ‘waarom doet een mens wat hij doet? En hoe beïnvloed ik dat?’. Niet zomaar de trukendoos opentrekken van communicatie-instrumenten, maar juist de factoren in beeld krijgen die bepalend zijn voor de houding en het gedrag. En dan? Dan weet je precies waar je je pijlen op moet richten voor effectieve communicatie.

Toch écht contact met mensen

En toch bleef het ‘werken met mensen’ knagen. Ik had een eigen onderneming in gedragsverandering en een paar jaar werkervaring bij gemeentes en commerciële bedrijven. Maar ik bleef denken aan iets dat ik altijd al wilde: werken in het onderwijs. En ik maakte er werk van, letterlijk en figuurlijk. In Eindhoven gaf ik les op het mbo in social media marketing en online communicatie. Na anderhalf jaar gaf ik online communicatie op het hbo in Nijmegen. Het onderwijs vervulde wat ik wilde: ‘werken met mensen’.

Letterkracht: omdat het kan!

Naast het lesgeven geef ik ook advies in online communicatie en de uitvoering. Dat doe ik als zzp’er bij Letterkracht. Waarom dan? Omdat ik het leuk vind. Het bedenken van strategieën, het onderzoeken van doelgroepen, het uitwerken van plannen en het schrijven van content: ik vind het leuk om te doen. Dus waarom dan niet als freelancer aan de slag? Als ik mijn enthousiasme over kan brengen op mijn studenten, dan breng ik het ook graag in de praktijk.


Benieuwd naar Letterkracht?